Kotleciki jajeczne a la mielone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Są to kotlety mielone z jajek, oprócz składników robi się je tak samo. Można je oczywiście dać do obiadu, ale są bardzo fajne na kolację czy śniadanie na zimno.

Kotleciki jajeczne a la mielone

Składniki:

Kotleciki jajeczne a la mielone

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne a la mielone
1. Ugotować cztery jajka na twardo, potem zetrzeć na tarce.

2. Pokroić czerwoną cebulę (wolę bo jest delikatniejsza), dodać do jajek.

3. Dodać 6 łyżek bułki tartej, surowe jajko, doprawić solą i majerankiem, wymieszać.

4. Ulepić kotleciki i smażyć na patelni. Mnie z tych proporcji wyszło 5 pulchnych kotlecików, ale to zależy jak kto lepi, więc może innej osobie wyjść inaczej.