slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pasta rybna z serem sałatkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną pastę rybną z wędzonej makreli z serem sałatkowym oraz jajkami ugotowanymi na twardo. Idealna na śniadanie z bułeczką. Polecam

Pasta rybna z serem sałatkowym

Składniki:

Pasta rybna z serem sałatkowym

 

  • 120 g makreli wędzonej
  • 100 g sera sałatkowego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i kurkumy

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z serem sałatkowym
Oddzielamy mięso makreli od ości i skóry, przekładamy do miseczki i rozgniatamy dokładnie widelcem. Do mięsa ryby dokładamy pokruszony ser sałatkowy oraz obrane i pokrojone drobno jajka, mieszamy.

Następnie dodajemy majonez oraz przyprawy: sól, pieprz i kurkumę, mieszamy razem lub blendujemy.

Smacznego