Sposób przygotowania:
Dyniowy sos do makaronu
Czosnek i cebulę obieramy z łusek i drobno kroimy a następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodajemy mięso mielonego i smażymy razem, aż mięso zmieni kolor.
Potem dodajemy sos słodko-kwaśny i puree z dyni. Smażymy razem przez około 10 minut.
Następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy.
Zdejmujemy z ognia i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.
Po chwili dodajemy mięso mielonego i smażymy razem, aż mięso zmieni kolor.
Potem dodajemy sos słodko-kwaśny i puree z dyni. Smażymy razem przez około 10 minut.
Następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy.
Zdejmujemy z ognia i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.