Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pasta serowa z makrelą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna pasta na bazie twarogu z dodatkiem makreli w pomidorach, której smak podkreśliłam oliwkami - polecam :)

Pasta serowa z makrelą i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta serowa z makrelą i oliwkami

 

  • 50g twarogu chudego
  • 1/2 puszki makreli w pomidorach
  • 5 oliwek z papryczkami
  • szczypiorek
  • 1 łyżka sosu meksykańskiego

Sposób przygotowania:

Pasta serowa z makrelą i oliwkami
Biały twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy połowę zawartości puszki makreli z pomidorami, rozdrabniamy całość i mieszamy. Następnie dokładamy sos meksykański. Szczypiorek siekamy, oliwki kroimy w plasterki. Do pasty dodajemy oliwki i całość ponownie dokładnie mieszamy. Gotową pastę przekładamy na pieczywo i całość posypujemy dość obficie szczypiorkiem.
Pasta serowa z makrelą i oliwkami
twaróg rozdrabniamy i dodajemy makrele w pomidorach
Pasta serowa z makrelą i oliwkami
całość dokładnie mieszamy do połączenia składników
Pasta serowa z makrelą i oliwkami
nastepnie dodajemy pikantny sos meksykański
Pasta serowa z makrelą i oliwkami
na koniec dodajemy pokrojone w plastry oliwki - mieszamy