Sposób przygotowania:
Wielkanocne jaja- galaretka drobiowaWykonanie:
Najpierw zrobiłam wydmuszki ( nożykiem zrobiłam dziurkę z szerszej strony jajka i przelałam zawartość do miski), tak samo zrobiłam z pozostałymi 9 jajami.
Wyparzyłam skorupki i osuszyłam, włożyłam je do pojemnika od jaj.
Przygotowałam bulion do którego dodałam 4 łyżeczki żelatyny. Rozmieszałam i zostawiłam do przestygnięcia.
Szynkę w plasterkach położyłam na deskę i mała foremką zaczęłam wycinać kształt. Szynkę wykrojoną po 6 szt wkładałam do każdej wydmuszki.
Kukurydze odsączyłam i wkładałam do wydmuszek.
Ugotowałam 3 jaja i same białko pokroiłam drobno w kosteczkę, i też włożyłam do wydmuszek.
Na końcu pokroiłam szczypiorek i wsypałam go do wydmuszek. Teraz zalałam jeszcze ciepłym bulionem do samego otworu.
Wstawiłam do lodówki na 2 godziny i jajeczka były już gotowe.
SylaUla
SylaUla
lalunia