Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jajka można faszerować na wiele różnych sposobów i są idealne na śniadanie, kolację lub jako przekąska na różnego rodzaju przyjęcia.

Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym

Składniki:

Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym

 

  • 6 jajek
  • 20 dag twarogu
  • 6 łyżek sosu czosnkowego
  • 6 rzodkiewek
  • kilka listków oregano
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym
Jajka ugotować na twardo, pozostawić do wystudzenia, później obrać, przekroić na połówki i z każdej połówki wyjąć żółtko.

Żółtka z jajek umieścić w miseczce, dodać twaróg i całość rozgnieść widelcem. Następnie dodać przygotowany sos czosnkowy lub użyć gotowego sosu czosnkowego i dokładnie całość wymieszać. Następnie dodać drobno posiekane oregano oraz pokrojoną w drobną kosteczkę rzodkiewkę i całość wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.

Takim farszem nadziewać połówki białek.