Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane twarogiem z sosem czosnkowym
Jajka ugotować na twardo, pozostawić do wystudzenia, później obrać, przekroić na połówki i z każdej połówki wyjąć żółtko.
Żółtka z jajek umieścić w miseczce, dodać twaróg i całość rozgnieść widelcem. Następnie dodać przygotowany sos czosnkowy lub użyć gotowego sosu czosnkowego i dokładnie całość wymieszać. Następnie dodać drobno posiekane oregano oraz pokrojoną w drobną kosteczkę rzodkiewkę i całość wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.
Takim farszem nadziewać połówki białek.
Żółtka z jajek umieścić w miseczce, dodać twaróg i całość rozgnieść widelcem. Następnie dodać przygotowany sos czosnkowy lub użyć gotowego sosu czosnkowego i dokładnie całość wymieszać. Następnie dodać drobno posiekane oregano oraz pokrojoną w drobną kosteczkę rzodkiewkę i całość wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.
Takim farszem nadziewać połówki białek.