msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta szynkowo-jajeczna 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka a smaczna pasta na pieczywo.Idealna na śniadanie lub kolację.

Pasta szynkowo-jajeczna 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta szynkowo-jajeczna 2

 

  • 20 dag szynki konserwowej
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • ew.szczypta soli

Sposób przygotowania:

Pasta szynkowo-jajeczna 2
Nieskomplikowana i błyskawiczna pasta na śniadanie czy kolację powstaje w mgnieniu oka. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. W międzyczasie szynkę kroimy w grubą kostkę i rozdrabniamy np. w rozdrabniaczu uniwersalnym czy za pomocą blendera.Podobnie robimy z zimnymi jajkami.Mieszamy dokładnie z majonezem i ew. solimy do smaku.Ja nie soliłam,bo szynka i majonez były dość słone. Smarujemy bułeczkę czy chlebek i możemy nałożyć na wierzch dowolne warzywa czy zioła.
Pasta szynkowo-jajeczna 2
Szynkę konserwową kroimy w grubą kostkę.
Pasta szynkowo-jajeczna 2
Jajka gotujemy na twardo,studzimy i rozdrabniamy.
Pasta szynkowo-jajeczna 2
Szynkę także rozdrabniamy na jednolitą masę.
Pasta szynkowo-jajeczna 2
Całość mieszamy z majonezem i ew. doprawiamy solą.