joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Pasta tuńczykowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i zdrowa pasta do kanapek i krakersów. Sprawdzi się na co dzień jak również na spotkania w gronie znajomych.

Pasta tuńczykowa z jajkiem

Składniki:

Pasta tuńczykowa z jajkiem

 

  • puszka tuńczyka w oleju
  • 5 jajek
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pasta tuńczykowa z jajkiem
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Do ryby dodać starte jajka, majonez i posiekany szczypiorek. Pastę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość wymieszać i odstawić do schłodzenia.