2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pasta jajeczno-tuńczykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Moje dzieci bardzo lubią tak przygotowane smarowidło z rybką szczególnie na śniadanie z pieczywem pszennym i kubkiem gorącej herbaty..

Pasta jajeczno-tuńczykowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczno-tuńczykowa

 

  • 6 jaj wiejskich
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 50 g sera żółtego-edamski
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ziołowej musztardy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-tuńczykowa
Jajka gotujemy na twardo,przelewamy zimną wodą obieramy ze skorupek i całkiem zimne ścieramy na tarce jarzynowej tak samo ścieramy żółty ser,tuńczyka osączamy z zalewy rozdrabniamy widelcem dodajemy do jajek,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy tak samo cebulkę ,łączymy z majonezem oraz musztardą doprawiamy do smaku solą i pieprzem,wymieszać schłodzić w lodówce i podawać z chlebkiem pszennym lub bagietką .
Pasta jajeczno-tuńczykowa
tuńczyka rozdrabniamy cebulkę siekamy ser scieramy
Pasta jajeczno-tuńczykowa
jajka ścieramy natkę pietruszki siekamy łączymy wszystko razem
Pasta jajeczno-tuńczykowa
dodajemy majonez musztardę doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce