krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Pasta twarogowa do chlebka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealna pasta na śniadanie i kolację. Podawać z pieczywem pszennym lub pełnoziarnistym. Polecam każdemu

Pasta twarogowa do chlebka

Składniki:

Pasta twarogowa do chlebka

 

  • 1 kostka twaróg półtłusty
  • 1 puszka tunczyk w sosie wlasnym
  • 3 łyżki śmietana 12%
  • 1 ząbek czosnek
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa do chlebka
Czosnek rozgniatamy w prasce. Ser łączymy ze śmietaną i tunczykiem i całośc mieszamy na gładką konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można na chwilę schłodzić tak żeby smaki przeszły sobą. Podawać z pieczywem pszennym lub pełnoziarnistym. Idealna pasta na śniadanie i kolację. Polecam każdemu.