marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta twarogowa z cebulką i orzechami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulkę obrać,opłukać i posiekać w drobną kostkę i zeszklić na patelni.Orzechy włoskie posiekać,ser biały rozgnieść,dodać resztę,doprawić.

Pasta twarogowa z cebulką i orzechami.

Składniki:

Pasta twarogowa z cebulką i orzechami.

 

  • 1 średni twaróg półtłusty lub chudy,
  • 1 średnia cebulka,
  • kilka rozłupanych orzechów włoskich,
  • pęczek rzeżuchy,
  • kilka rzodkiewek,
  • pieprz ziołowy,
  • sól,
  • 1-2 łyżki oliwy do smażenia.

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z cebulką i orzechami.
Cebulkę obrać,opłukać i posiekać na kosteczkę.Zeszklić na patelni
z oliwą.Orzechy włoskie rozłupać i posiekać.Twaróg przełożyć do
misy,rozgniatając go widelcem i dodawać kolejno zeszkloną cebulkę,posiekane orzechy oraz czyste i pokrojone rzodkiewki i
pęczek rzeżuchy.Doprawić i wymieszać.Podawać na śniadanie z
pieczywem.