WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Pasta twarogowa z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta twarogowa z dużą ilością rzodkiewki i posiekanego szczypiorku. Doprawiona tradycyjnie solą i pieprzem.

Pasta twarogowa z rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta twarogowa z rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z rzodkiewką

ETAP 1:

Biały ser przełożyć do miski. Mój ser był dość miałki, zmielony więc nic z nim nie robiłam. Jeśli ser jest bardziej ziarnisty można go zblendować lub rozgnieść dobrze widelcem.

Rzodkiewki pozbawić korzonków i naci. Umyć i osuszyć a następnie zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do sera. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do składników pasty. Lekko przemieszać.

Dodać jogurt lub śmietanę, wymieszać. Doprawić pastę solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszać wszystko dokładnie.

Pasta twarogowa z rzodkiewką
Wstępnie wymieszana pasta twarogowa doprawiona solą i pieprzem
Pasta twarogowa z rzodkiewką
Posiekany szczypiorek dodany do rzodkiewki i sera
Pasta twarogowa z rzodkiewką
Starta rzodkiewka dodana do białego sera.
Pasta twarogowa z rzodkiewką
Biały chudy ser przełożony do miseczki przed dodaniem pozostałych składników pasty