Sposób przygotowania:
Francuskie pakieciki ze szparagamiETAP 1:
Ciasto francuskie kroimy na 5 paseczków. Każdy smarujemy ketchupem i oprószamy przyprawą do dań kuchni włoskiej lub oregano.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C.
ETAP 2:
Na każdym paseczku ciasta układamy po plasterku szynki i sera.
ETAP 3:
Szparagi myjemy, osuszamy, odcinamy zdrewniałe końcówki.
Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.
Na każdym paseczku ciasta francuskiego układamy, jak na zdjęciu, po 5 szparagów i po kilka paseczków papryki.
ETAP 4:
Całość zwijamy tak, aby dodatki były dość ciasno otulone przez ciasto.
Pakieciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch ciasta oprószamy odrobiną przyprawy do kuchni włoskiej. Pieczemy w 220 st. C przez 15 minut.