jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Młode cukinie panierowane i smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie cukinie to super dodatek na kanapkę z dodatkiem wędliny lub same do schrupania. Przygotowanie szybkie i proste.

Młode cukinie panierowane i smażone Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Młode cukinie panierowane i smażone

 

Sposób przygotowania:

Młode cukinie panierowane i smażone
Młode cukinie myjemy i osuszamy, kroimy na plasterki około 3-4 mm grubości. Następnie włożone na deseczce lub talerzu lekko solimy z obu stron. Obsypujemy mąką, wkładamy do rozbełtanego jajka i następnie panierujemy w bułce tartej.

Przekładamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Można posypać przyprawą typu vegata.

Układamy na ręcznik papierowy aby ociekło z nadmiaru tłuszczu .
Młode cukinie panierowane i smażone
Cukinie młode opłukać i nie obierać, pokroikć na plasterki
Młode cukinie panierowane i smażone
Pokrojone cukinie na plasterki około 3-4 mm posolić lekko z obu stron
Młode cukinie panierowane i smażone
Przełożyć do miseczki z mąką i obsypać z obu stron
Młode cukinie panierowane i smażone
Następnie włożyć do rozbełtanego jaja i opanierować w bułce tartej
Młode cukinie panierowane i smażone
Włożyć na rozgrzany olej i smażyć na złoty okolr z obu stron