Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta twarogowa z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym a masło margaryną.

Pasta twarogowa z warzywami.

Składniki:

Pasta twarogowa z warzywami.

 

  • ser twarogowy 25 dag
  • marchew 1 szt
  • rzodkiewki 5 szt
  • pomidor 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • śmietanka słodka 2 łyżki
  • szczypiorek siekany 1 łyżka
  • natka pietruszki siekana 1 łyżka
  • papryka mielona 1/2 łyżeczki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z warzywami.
Ser twarogowy zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować. Do miski włożyć masło i rozetrzeć. Następnie dodać ser, śmietankę i utrzeć. Marchew i rzodkiewkę umyć, marchew obrać i wraz z rzodkiewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. połączyć z serem. Dodać natkę pietruszki i szczypiorek i drobno pokrojonego pomidora. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką, dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.