reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Pasta wiosenna z paluszkami krabowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

No prawie wiosenna, bo w skład wchodzą rzodkiewki, młoda cebulka i szczypior. Jedna z naszych ulubionych i bez względu na to ile i jak często bym ją robiła, zawsze szybko znika. Polecam:)

Pasta wiosenna  z paluszkami krabowymi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta wiosenna z paluszkami krabowymi

 

  • 1 opakowanie paluszków krabowych

 

 

  • niecały pęczek rzodkiewki ( 5-6 sztuk)

 

  • 2-3 szalotki ( można mniej lub więcej :)

 

  • pół pęczka szczypiorku lub zielonej cebulki

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • 1-2 łyżki majonezu ( można pół na pół z jogurtem lub śmietana)

 

  • 1 serek topiony

Sposób przygotowania:

Pasta wiosenna z paluszkami krabowymi

przygotowanie

Pasta wiosenna  z paluszkami krabowymi
paluszki i jajka mielimy w maszynce do mięsa

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Paluszki obieramy i mielimy w maszynce razem z jajkami, rzodkiewką. Cebulę bardzo drobno kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę można zetrzeć na małych oczkach , a cebulę zmielić z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekany szczypiorek i majonez, doprawiamy do smaku. Na końcu dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy, najlepiej robotem i gotowe :) Podajemy na kolacje lub śniadanie najlepiej z pysznym domowym pieczywem lub na krakersach - tak smakuję wybornie:) Smacznego !