alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pasta z awokado i jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna pasta do chlebka lub dip. Jak kto woli.Tą pastę lubią nawet moje dzieciaczki. Polecam :)

Pasta z awokado i jajka

Składniki:

Pasta z awokado i jajka

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado i jajka
Dojrzałe awokado nacinamy wzdłuż dookoła, przekręcając otwieramy je. Pestkę wyciągamy i odkładamy na później. Miąższ wyciągamy łyżką i wkładamy do wysokiego naczynia, w którym będziemy blendować pastę. Awokado polewamy sokiem z cytryny żeby nie ciemniało. Jajko gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na kawałki, dodajemy do awokado. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do awokado i jajka. Dodajemy również sól i pieprz. Całość rozdrabniamy blenderem na papkę. Przekładamy do miseczki i w środek wkładamy pestkę wyciągniętą z awokado (ten zabieg również ma zapobiec ciemnieniu :)) Podajemy z chlebkiem, grzankami, krakersami lub kawałkami warzyw jako dip. Polecam :)