monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Pasta z białej fasoli konserwowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Super dodatek do chleba, chipsów, ziołowych paluchów, mięs na zimno oraz wędlin, polecam!

Pasta z białej fasoli konserwowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z białej fasoli konserwowej

 

  • puszka białej fasoli konserwowej
  • 1/4 świeżej czerwonej papryki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, papryka słodka w proszku
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Pasta z białej fasoli konserwowej
Fasolę przełożyć na sito odsączyć z zalewy i lekko przepłukać pod bieżącą wodą. Ponownie odsączyć. Fasolę przełożyć do blendera. Dodać umyty kawałek papryki i wszystko razem dokładnie zmiksować. Przełożyć do miski.Ogórki i obrana cebulę przełożyć do blendera i również zmiksować. Dodać do pozostałych składników. Do miski wrzucić także natkę pietruszki. Dodać sól i paprykę do smaku. Wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!
Pasta z białej fasoli konserwowej
Fasolę zmiksować na papkę z papryką czerwoną
Pasta z białej fasoli konserwowej
Ogórki i cebule także zmiksować i dodać do miski
Pasta z białej fasoli konserwowej
Do pozostałych składników dodać posiekaną natkę
Pasta z białej fasoli konserwowej
pastę doprawić sola i papryką i dodać majonez