malgosiakraw

malgosiakraw

Kucharz
[Przepisów: 11]

Pasta z czerwonej soczewicy do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 240
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli chodzi o cebulę i czosnek to dodajemy według uznania;jeśli ktoś lubi to można np.dodać całą cebulę i 2 ząbki czosnku...

Pasta z czerwonej soczewicy do pieczywa

Składniki:

Pasta z czerwonej soczewicy do pieczywa

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej soczewicy do pieczywa
Soczewicę ugotować na miękko tak,aby wchłonęła całą wodę,w której się gotowała.W tym czasie zeszklić na oleju pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek,doprawić i dodać do soczewicy.Jeśli składniki nie są zbyt jednolite to miksujemy je.Pastą smarujemy pieczywo i układamy kawałki korniszonów.