katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Pasta z jajek do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta jajeczna do pieczywa. Bardzo smaczna choć ma mało składników a składniki na nią mamy zawsze pod ręką.

Pasta z jajek do chleba

Składniki:

Pasta z jajek do chleba

 

  • jajka 7 szt
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • cebula 1/4 szt
  • sól i pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek do chleba
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki opłukać, otrzepać z wody i drobno pokroić. Drobno posiekać obraną cebulkę.

Przygotowaną cebulę i natkę dodać do jajek. Połączyć składniki majonezem i doprawić pastę do smaku.

Schłodzić i smarować pastą kromki pieczywa.