Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pasta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonała do każdego rodzaju pieczywa.

Pasta z kurczaka

Składniki:

Pasta z kurczaka

 

  • 25dag.ugotowanego mięsa z kurczaka,
  • 5dag.migdałów,
  • 5dag.orzechów włoskich,
  • 4łyżki bułki tartej,
  • 1/2szkl.śmietanki,
  • sok z 1/2cytryny,
  • 1łyżka majonezu,
  • 1 łyżka oliwy,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z kurczaka
Bułkę tartą zalać śmietanką,przykryć i odstawić na 1/2godz.Mięso z kurczaka drobno pokroić,migdały i orzechy posiekać.Mięso wymieszać z namoczoną bułką,sokiem z cytryny i oliwą,przyprawić solą i pieprzem i dokładnie zmiksować.Wymieszać z posiekanymi orzechami i migdałami oraz z majonezem,pastę lekko schłodzić.