Sposób przygotowania:
Pizza ze schabem i ananasem
1) Spód: Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy olej, sól i wodę. Wyrabiamy na gładkie ciasto, formujemy kulę, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą lub ręcznikiem i pozostawiamy w cieple na godzinę do podwojenia objętości. Po godzinie przekładamy ciasto na papier do pieczenia i kształtujemy ciasto na spód.
2) Spód smarujemy koncentratem pomidorowym i układziemy plastry mozzarelli.
3) Na mozzarelli kładziemy plasterki schabu.
4) Ananasa odsączamy z soku i układamy kawałki na schabie.
5) Pizzę pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
6) Pizzę po upieczeniu posypujemy oregano.
2) Spód smarujemy koncentratem pomidorowym i układziemy plastry mozzarelli.
3) Na mozzarelli kładziemy plasterki schabu.
4) Ananasa odsączamy z soku i układamy kawałki na schabie.
5) Pizzę pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
6) Pizzę po upieczeniu posypujemy oregano.
SylaUla