WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kotlety z szynki wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe ale nie ze schabu tylko z szynki wieprzowej. Bardzo smaczne i soczyste, doskonałe na obiad.

Kotlety z szynki wieprzowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z szynki wieprzowej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z szynki wieprzowej

ETAP 1:

Z szynki wieprzowej odciąć trzy plastry mięsa. Umyć je i osuszyć ręcznikiem. Żeby łatwiej się rozbijały można plastry mięsa namoczyć w wodzie przez kilka godzin i następnie osuszyć i rozklepać tłuczkiem do mięsa. Rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem czarnym mielonym. Skropić sokiem z cytryny.
Jajko wybić do miski i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na talerz. Kotlety panierować w jajku i w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Po usmażeniu wykładać na ręcznik papierowy.
Podawać gorące.

Kotlety z szynki wieprzowej
Kotlety z szynki w trakcie smażenia na patelni
Kotlety z szynki wieprzowej
Kotlety z szynki opanierowane w jajku i w bułce
Kotlety z szynki wieprzowej
Kotlety z szynki rozbite tłuczkiem i przyprawione