dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Omlet z rukolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszny, wiosenny omlet w wesołych kolorach. Do jajek dodałam rukolę i pomidorki koktajlowe. Idealny na śniadanie.

Omlet z rukolą

Składniki:

Omlet z rukolą

omlet

  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • duża garść rukoli
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Omlet z rukolą
Do miski wbić jajka, dodać mleko i sól, rozbić trzepaczką

Na patelni o średnicy 20 cm rozpuścić masło, wlać jajka, rozsypać posiekaną rukolę, ułożyć pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Smażyć pod przykryciem do momentu ścięcia się wierzchu.

Posypać po wierzchu startym żółtym serem, złożyć na pół.

Tagi:

omlet danie jajka