Sposób przygotowania:
Pancakesy z sosem owocowym i pestkami dyni
1) Do miski przesiewamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
2) Wbijamy jajko i wsypujemy odżywkę białkową o smaku waniliowym.
3) Wlewamy mleko, dodajemy ksylitol i białko jaja, wszystko łączymy za pomocą miksera.
4) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy pancakesy.
5) Do rondelka wlewamy odrobinę wody, wrzucamy umyte śliwki i czarne porzeczki, zasypujemy cukrem i chwilkę trzymamy na ogniu (do momentu powstania "soku" z owoców).
6) Gotowe pancakesy przekładamy na talerz, polewamy powstałym sosem z owoców i posypujemy pestkami dyni, podajemy.
2) Wbijamy jajko i wsypujemy odżywkę białkową o smaku waniliowym.
3) Wlewamy mleko, dodajemy ksylitol i białko jaja, wszystko łączymy za pomocą miksera.
4) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy pancakesy.
5) Do rondelka wlewamy odrobinę wody, wrzucamy umyte śliwki i czarne porzeczki, zasypujemy cukrem i chwilkę trzymamy na ogniu (do momentu powstania "soku" z owoców).
6) Gotowe pancakesy przekładamy na talerz, polewamy powstałym sosem z owoców i posypujemy pestkami dyni, podajemy.
SylaUla