Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Pasta z makreli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Makrelę obrać z ości, bardzo dokładnie oddzielić od skóry, rozgnieść

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • duża wędzona makrela
  • duża cebula (najlepsza czerwona)
  • 2 średnie, twarde ogórki kiszone
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • po łyżce majonezu i musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrelę obrać z ości, bardzo dokładnie oddzielić od skóry, rozgnieść dokładnie widelcem. Cebulę, ogórki i jajka pokroić w bardzo drobną kostkę, wymieszać składniki. Dodać majonez i musztardę, wymieszać, przyprawić pieprzem i - w razie potrzeby - solą. Jeśli pasta mało się klei lub jest zbyt sucha, dodać znów po łyżce majonezu i musztardy. Podawać do świeżego pieczywa.