zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Pasta z makreli i jajek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pasta z makreli i jajek, doskonała do pieczywa. Doprawiam ją białym pieprzem i mieszam z masłem lub majonezem.

Pasta z makreli i jajek

Składniki:

Pasta z makreli i jajek

 

  • duża makrela
  • 5-6 jajek
  • pół dużej cebuli lub jedna mniejsza
  • łyżka miękkiego masła lub 2 łyżeczki majonezu
  • pieprz biały mielony

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i jajek
Makrelę trzeba obrać dokładnie z ości, czyste mięsko przekładam do malaksera. Cebulę obieram, kroję na mniejsze części, i dodaję do ryby. Jajka przekrawam na cztery i dodaję do reszty składników, całość rozdrabniam, doprawiam pieprzem i mieszam z masłem lub majonezem. Gotowa pasta jest doskonała do smarowania pieczywa.