ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Pasta z makreli na kanapki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zdrowa i pyszna pasta z makreli

Pasta z makreli na kanapki.

Składniki:

Pasta z makreli na kanapki.

 

  • 1 makrela wędzona dowolnej wielkości
  • majonez
  • 1 dymka
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 jajka
  • majonez
  • łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli na kanapki.
Makrelę rozcinamy na pół i ostrożnie wyciągamy mięso tak, aby nie było żadnej ości. Ja robię tak, że po wyciągnięciu mięsa jeszcze raz palcami przemielam mięso aby sie upewnić. Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy, dodajemy do makreli. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kosteczke i dodajemy. Ogórki kroimy w drobną kostke i również dodajemy do pozostałych składników. Dajemy majonez, przyprawy i musztardę i dokładnie mieszamy aż sie połączą składniki. Przechowujemy w lodówce.