Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasta z makreli, twarogu i ketchupu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasta idealna na kanapki. Ciekawy smak i połączenie składników gwarantuje smaczny pomysł na śniadanie. Bardzo pożywne.

Pasta z makreli, twarogu i ketchupu

Składniki:

Pasta z makreli, twarogu i ketchupu

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 biała cebula
  • 1/2 kostki chudego twarogu
  • 1/2 pęczka szczypioru
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli, twarogu i ketchupu
Makrelę wędzoną rozdrabniamy na bardzo drobno widelcem, tak samo jak twaróg. Cebulę obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek bardzo drobno kroimy. W osobnej misce mieszamy ketchup i majonez. Gdy już się połączą na gładką masę polewamy nimi wszystkie składniki. Doprawiamy solą i pieprze do smaku i mieszamy bardzo dokładnie. Odstawiamy do lodówki, aby chłodziła się około godziny w lodówce. Rozsmarowujemy na kanapkach lub bułkach.