patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pasta z pieczonego indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znakomita pasta na kanapki z pieczonego indyka idealna z dodatkiem ogórków, cebuli i pomidorków suszonych urozmaici każde codzienne śniadanie.

Pasta z pieczonego indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z pieczonego indyka

sałatka

  • 20 dag fileta z indyka bądź kurczaka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 6 pomidorków suszonych

Sos

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól i pieprz oraz koper suszony

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonego indyka
Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę. Ogórki oraz cebulę również. Całość mieszam ze sobą. Pomidorki suszone kroję drobno. Na koniec dodaję składniki sosu. Mieszam. Dekoruję suszonym koprem. Podaję z świeżym pieczywem. Smacznego.
Pasta z poieczonego indyka
Indyka kroję w drobną kostkę. Przekładam do miseczki.
Pasta z poieczonego indyka
Do mięsa dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
Pasta z poieczonego indyka
Do mięsa i ogórków dodaję cebulę. Oraz susozne pomidorki. Całość mieszam. dodaję składniki sosu.
Pasta z poieczonego indyka
Na koniec wszystko ze sobą łączę. Mieszam. Smacznego