Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta z makreli z sosem Worcester

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Prosta pasta z wędzonej makreli doprawiona sosem Worcester idealnie nadaje się na kanapki z domowego chleba!

Pasta z makreli z sosem Worcester Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli z sosem Worcester

 

  • 2 małe makrele
  • 4 jajka
  • 5cm pora
  • 50 g sera żółtego
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • Pieprz kolorowy

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z sosem Worcester
Makrele obrać ze skóry, oddzielić mięso od ości. Rozgnieść widelcem, dodać sos Worcester i majonez, wymieszać. Jajka ugotowane na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać do ryby. Por oczyścić, pokroić drobno. Ser zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. Wsypać do pozostałych składników. Doprawić obficie pieprzem i wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem lub krakersami
Pasta z makreli z sosem Worcester
Makrele obrać ze skóry, oddzielić mięso od ości. Rozgnieść widelcem, dodać sos Worcester i majonez, wymieszać.
Pasta z makreli z sosem Worcester
Jajka ugotowane na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać do ryby.
Pasta z makreli z sosem Worcester
Por oczyścić, pokroić drobno. Ser zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. Wsypać do pozostałych składników.