haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybę powinniśmy jeść raz w tygodniu, ale kto powiedział, że tylko na obiad?! Pasta do chleba doskonale sprawdzi się nie tylko na śniadanie czy kolację, ale również jak lunch do pracy.

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym

 

  • 1 makrela
  • 1/2 cebuli
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • koperek lub natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
1. Makrele obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozgniatamy w misce widelcem jak najdrobniej.

2. Cebulę siekamy bardzo drobno.

3. Ogórki ścieramy na tarce.

4. Koperek lub pietruszkę siekamy.

5. Do makreli dodajemy cebulkę, ogórki i zieleninę. Mieszamy z majonezem i musztardą i doprawiamy pieprzem. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i podajemy z chlebem.
Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
Makrele obieramy ze skóry i usuwamy ości.
Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
Drobno posiekana cebulę dodajemy do rozdrobnionej ryby.
Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
Ogórka kiszonego ścieramy na tarce i dodajemy do pasty.