Sposób przygotowania:
Kotlety ryżowo mięsne z farszu do gołąbków
Ryż gotuję w nie solonej wodzie z kurkumą, 1 łyżką oleju rzepakowego, po ugotowaniu ryżu nadmiar wody odlać i zostawić do wystudzenia w garnku.
Do ryżu dodać mieloną łopatkę, posiekany koperek, kucharka, paprykę ostrą, pieprz mielony, pokrojoną cebulę i wbić jajka, wszystko ręką dobrze wymieszać.
Tym farszem zawijać gołąbki (zrobiłam więcej aby zostało na kotlety), do farszu co zostanie wsypać tartą bułkę i wymieszać, formować kule, obtaczać w mące pszennej.
Na gorący olej rzepakowy kłaść kule i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony.
Do ryżu dodać mieloną łopatkę, posiekany koperek, kucharka, paprykę ostrą, pieprz mielony, pokrojoną cebulę i wbić jajka, wszystko ręką dobrze wymieszać.
Tym farszem zawijać gołąbki (zrobiłam więcej aby zostało na kotlety), do farszu co zostanie wsypać tartą bułkę i wymieszać, formować kule, obtaczać w mące pszennej.
Na gorący olej rzepakowy kłaść kule i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony.