Sposób przygotowania:
Leczo z batatem i indykiem
1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekana cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Dodajemy mielone z indyka i smażymy, mieszając, aż mięso zmieni kolor.
3. Imbir obieramy i ścieramy na tarce, chili drobno siekamy. Dodajemy do mięsa.
4. Batata, paprykę i cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do rondla i dalej smażymy mieszając od czasu do czasu. Potrawę zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat, curry, sproszkowana paprykę, sól, pieprz i krojone pomidory. Mieszamy, przykrywamy i dusimy ok. 15 minut.
2. Dodajemy mielone z indyka i smażymy, mieszając, aż mięso zmieni kolor.
3. Imbir obieramy i ścieramy na tarce, chili drobno siekamy. Dodajemy do mięsa.
4. Batata, paprykę i cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do rondla i dalej smażymy mieszając od czasu do czasu. Potrawę zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat, curry, sproszkowana paprykę, sól, pieprz i krojone pomidory. Mieszamy, przykrywamy i dusimy ok. 15 minut.
skuter5
haniakson
Bardzo sie cieszę, ze się Tobie podoba!
lukrowanepierniczki