Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z jabłkami i kruszonką
Jabłka ugotowane w kompocie dobrze odcedzić na sitku z soku, do jabłek wsypać cukier wanilinowy, kaszę manną, cukier i wymieszać.
Jajka, cukier, miękką margarynę utrzeć mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Wsypać mąkę z proszkiem, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste, gładkie ciasto.
2 keksówki silikonowe, do keksówek wyłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć jabłka.
Z podanych składników mikserem utrzeć drobną kruszonkę i wysypać na jabłka.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Jajka, cukier, miękką margarynę utrzeć mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Wsypać mąkę z proszkiem, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste, gładkie ciasto.
2 keksówki silikonowe, do keksówek wyłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć jabłka.
Z podanych składników mikserem utrzeć drobną kruszonkę i wysypać na jabłka.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.