madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pasta z makreli z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta do chleba z wyczuwalnymi kawałkami dodatków jakimi są papryka i ogórki konserwowe oraz cebulka.

Pasta z makreli z papryką

Składniki:

Pasta z makreli z papryką

 

  • 1 wędzona makrela
  • 4 średnie ogórki konserwowe
  • 1 biała cebula
  • 4 kawałki papryki konserwowej
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z papryką

ETAP 1:

Pasta z makreli z papryką
Kroimy n mniejsze kawałki składniki pasty

Wędzoną makrelę obieramy ze skóry i ości. Dzielimy na mniejsze kawałeczki. Obraną cebulę razem z ogórkami i papryką kroimy w drobną kosteczkę.

ETAP 2:

Pasta z makreli z papryką
Mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku.

Do miski wkładamy makrelę, dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.