Sposób przygotowania:
Omlet z pieczonej dyni
Białka ubić na sztywno z ksylitolem. Następnie dodac żółtka i zmiksować do jednolitego koloru. Do masy dodać mąke i dynie - zmiksować na niskich obrotach.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tluszczu wlać mase omletową. Smażyć pod przykryciem przez 3 minuty z obu stron. Sugeruję średni palnik skrecony na minimum.
Omlet jest delikatny, przewracamy go poprzez odwrocenie patelni o 180 stopni, tak aby omlet wylądował na pokrywce, następnie delikatnie go zsuwamy na patelnie - surową stroną do dołu. Na pokrywce zostanie troche ciasta - nic na to nie poradzimy.
Życzę pogody ducha i smacznego.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tluszczu wlać mase omletową. Smażyć pod przykryciem przez 3 minuty z obu stron. Sugeruję średni palnik skrecony na minimum.
Omlet jest delikatny, przewracamy go poprzez odwrocenie patelni o 180 stopni, tak aby omlet wylądował na pokrywce, następnie delikatnie go zsuwamy na patelnie - surową stroną do dołu. Na pokrywce zostanie troche ciasta - nic na to nie poradzimy.
Życzę pogody ducha i smacznego.
SylaUla