Sposób przygotowania:
Pikantny walentynkowy forszmak
Przygotowanie: 1. Mięso, cebulę, ogórki, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę.
2. Mięso podsmażamy krótko na oleju, dodajemy cebulę i smażymy kilka minut.
3. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości- około 40 minut.
4. Dodajemy pieczarki i gotujemy 20 minut.
5. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki. Gotujemy 10 min.
6. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz papryką łagodną i ostra. Całość chwilę gotujemy. Konsystencja forszmaku powinna być gęsta.
7. Potrawę podajemy na gorąco z chlebem.
2. Mięso podsmażamy krótko na oleju, dodajemy cebulę i smażymy kilka minut.
3. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości- około 40 minut.
4. Dodajemy pieczarki i gotujemy 20 minut.
5. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki. Gotujemy 10 min.
6. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz papryką łagodną i ostra. Całość chwilę gotujemy. Konsystencja forszmaku powinna być gęsta.
7. Potrawę podajemy na gorąco z chlebem.