MONIKAKOT

MONIKAKOT

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Pikantny walentynkowy forszmak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 220
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantny forszmak, to tradycyjne danie, które ma postać pożywnego i gęstego gulaszu, które zwykle przyrządza się z mięsem. Po dodaniu sporej ilości papryki w proszku ostrej, jest bardzo pikantne.

Pikantny walentynkowy forszmak Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantny walentynkowy forszmak

 

Sposób przygotowania:

Pikantny walentynkowy forszmak
Przygotowanie: 1. Mięso, cebulę, ogórki, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę.

2. Mięso podsmażamy krótko na oleju, dodajemy cebulę i smażymy kilka minut.

3. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości- około 40 minut.

4. Dodajemy pieczarki i gotujemy 20 minut.

5. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki. Gotujemy 10 min.

6. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz papryką łagodną i ostra. Całość chwilę gotujemy. Konsystencja forszmaku powinna być gęsta.

7. Potrawę podajemy na gorąco z chlebem.
PIKANTNY  WALETYNKOWY FORSZMAK
PIKANTNY  WALETYNKOWY FORSZMAK