dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sum wąsaty brokułowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Ryba sum w cytrynie i ziołach ugotowana wraz z brokułami na parze. Danie lekkie, lekkostrawne, dietetyczne i sycące.

Sum wąsaty brokułowy

Składniki:

Sum wąsaty brokułowy

 

Sposób przygotowania:

Sum wąsaty brokułowy
Rybę moczymy w wodzie z wyciśniętym sokiem z cytryny przez 2-3 godziny. Po tym czasie rybę osuszamy, nacieramy oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i układamy w naczyniu parowara.

Do wnętrza ryby wkładamy plastry cytryny, również na wierzchu ryby je układamy. Rybę obkładamy różyczkami brokułu.

Gotujemy na parze przez 60-80 min.

Tagi:

ryby dania