EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Smaczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i pachnącą bazylią, podana na krakersach, grzankach, lub chrupkim pieczywie to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę.

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą

 

  • 240 g wędzonej makreli
  • 3 jajka
  • 150 g kiszonych ogórków
  • 100 g rzodkiewki
  • 7 listków świeżej bazylii
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą

ETAP 1:

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
makrele wędzoną obrać ze skóry i ości,rozgnieść

Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem.

ETAP 2:

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku.

ETAP 3:

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
jajka ugotować i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach

Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

ETAP 4:

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
szczypiorek posiekać i dodać do pasty

Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem.


Tagi:

pasta ryba