aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta z ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, aksamitnie gładka i zarazem lekko kwaśna pasta z serków topionych. Idealna na śniadanie lub kolację podana ze świeżym pieczywem.

Pasta z ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z ogórkiem kiszonym

 

  • 3 serki topione
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z ogórkiem kiszonym
Do miski wrzucamy serki topione, przyprawiamy szczyptą soli i dużą ilością pieprzu. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski. Szczypiorek myjemy i osuszamy. Następnie bardzo drobno kroimy i dodajemy do pasty. Pastę dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut do przegryzienia się składników. Po tym czasie pasta jest gotowa do smarowania nią pieczywa. 
Pasta z ogórkiem kiszonym
Do miski wrzucamy serki topione, przyprawiamy szczyptą soli i dużą ilością pieprzu. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Pasta z ogórkiem kiszonym
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski.
Pasta z ogórkiem kiszonym
Szczypiorek myjemy i osuszamy. Następnie bardzo drobno kroimy i dodajemy do pasty.
Pasta z ogórkiem kiszonym
Pastę dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut do przegryzienia się składników.