Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta do chleba z wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pastę można zrobić z wątroby cielęcej, wieprzowej lub z wątróbki z indyka.

Pasta do chleba z wątróbki drobiowej

Składniki:

Pasta do chleba z wątróbki drobiowej

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z wątróbki drobiowej
Do garnka włożyć słoninę, boczek i cebulę, zalać małą ilością wody i ugotować. Pod koniec dodać umyte i oczyszczone wątróbki i podgrzewać aby wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie słoninę, boczek i wątróbkę przemielić w maszynce, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać. Pastę można przechować w lodówce przez kilka dni.
Podawać z pieczywem i pomidorem lub z kiszonym ogórkiem.