Sposób przygotowania:
Pasta z ogórków i rzodkiewek.
Ogórki i rzodkiewki oczyścić,obrać,opłukać i zetrzeć na tarce z
hebelkiem,Szczypiorek umyć,posiekać i wszystko razem dodać
do twarożku zmieszanego ze śmietaną.Trochę szczypiorku odłożyć do posypania pasty z wierzchu.Doprawić pastę solą lub przyprawą do tzaziki,pieprzem czarnym mielonym lub kajeńskim dużą szczyptą lub małą wedle gustu i skropić dodatkowo sokiem ze świeżej cytryny
bez pestek.Wymieszać,przełożyć pastę do niewielkiego naczynia
z pokrywką.Wstawić do lodówki na pół godziny.Podawać na zimno z razowymi,ziarnistymi bułeczkami.
hebelkiem,Szczypiorek umyć,posiekać i wszystko razem dodać
do twarożku zmieszanego ze śmietaną.Trochę szczypiorku odłożyć do posypania pasty z wierzchu.Doprawić pastę solą lub przyprawą do tzaziki,pieprzem czarnym mielonym lub kajeńskim dużą szczyptą lub małą wedle gustu i skropić dodatkowo sokiem ze świeżej cytryny
bez pestek.Wymieszać,przełożyć pastę do niewielkiego naczynia
z pokrywką.Wstawić do lodówki na pół godziny.Podawać na zimno z razowymi,ziarnistymi bułeczkami.