Sposób przygotowania:
Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów
1. Soczewicę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i odparowania całego płynu. Następnie studzimy.
2. Do przestudzonej soczewicy dodajemy obrany ząbek czosnku i suszone pomidory. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Na koniec dodajemy oliwę z suszonych pomidorów (około 3 łyżki ) i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami.
Rady: Ja użyłam gotowej przyprawy węgierskiej mieszanki suszonych przypraw. Ilość oliwy jest dowolna, chodzi o to, żeby pasta nie była zbyt sucha.
2. Do przestudzonej soczewicy dodajemy obrany ząbek czosnku i suszone pomidory. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Na koniec dodajemy oliwę z suszonych pomidorów (około 3 łyżki ) i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami.
Rady: Ja użyłam gotowej przyprawy węgierskiej mieszanki suszonych przypraw. Ilość oliwy jest dowolna, chodzi o to, żeby pasta nie była zbyt sucha.
karola25
Babeczka35
Dziękuję i polecam wypróbować.:)