renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pasta z sera i filetów śledziowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Znakomity dodatek do chlebka.

Pasta z sera i filetów śledziowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z sera i filetów śledziowych

 

  • 100 gram sera białego półtłustego
  • 1 konserwa - filety śledziowe w sosie pomidorowym
  • 1 mała cebulka biała
  • kiełki rzodkiewki
  • czerwona papryka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta z sera i filetów śledziowych
W miseczce umieścić ser biały, rozdrobnić go. Otworzyć konserwę i całą jej zawartość dodać do sera, wszystko razem wymieszać na gładką masę. Cebulkę obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę, dodać do pasty, a na koniec dodać również pokrojone kiełki rzodkiewki ( ilość zależy indywidualnie od każdego, ponieważ mają one charaktrystyczny pokantny smak). Nakładać pastę na pieczywo, przyozdobić czerwona papryką.
Pasta z sera i filetów śledziowych
W miseczce umieścić ser miały i zawartość konserwy.
Pasta z sera i filetów śledziowych
Wymieszać i dodać cebulkę i kełki rzodkiewki
Pasta z sera i filetów śledziowych
Wmieszać ca.łość dokładnie na gładką masę.
Pasta z sera i filetów śledziowych
Pyszna pasta wspaniale smakuje z dekoracją z papryki.