aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta z serków topionych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo prosta i szybka do przygotowania pasta z serków topionych. W sam raz na lekkie śniadanie lub kolację.

Pasta z serków topionych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z serków topionych

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z serków topionych
Do miski wkładamy serki topione oraz dodajemy masło, zostawiamy na 30 minut, aby masło i serki ogrzały się i zmiękły. Następnie rozgniatamy je widelcem i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dorzucamy do miski z serkami. Całość dokładnie mieszamy. Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę. Dorzucamy do pasty. Wszystkie składniki pasty jeszcze raz mieszamy, ale lekko, aby jajka nie rozpadły się. Gotową pastą smarujemy pieczywo, dodatkowo wierzch możemy polać keczupem.
Pasta z serków topionych
W misce rozgniatamy widelcem serki topione i masło, dodajemy sól i pieprz.
Pasta z serków topionych
Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dorzucamy do miski z serkami. Całość dokładnie mieszamy.
Pasta z serków topionych
Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do pasty.
Pasta z serków topionych
Wszystkie składniki pasty jeszcze raz mieszamy, ale lekko, aby jajka nie rozpadły się.