mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta z serka topionego z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna serowa pasta o czosnkowej nucie:)

Pasta z serka topionego z czosnkiem

Składniki:

Pasta z serka topionego z czosnkiem

 

  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pasta z serka topionego z czosnkiem
Ząbki czosnku obieram z osłonek, drobniutko siekam albo przeciskam przez wyciskacz do czosnku.
Do miseczki przekładam majonez i gęstą śmietanę 18%.
Topiony serek rozgniatam dokładnie widelcem (aby lepiej było go rozcierać należy go wyjąć dużo wcześniej z lodówki) - można także zmikosować blenderem. Rozgnieciony serek przekładam do majonezu ze śmietaną, mieszam. Doprawiam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Pastę podaję do pieczywa. Dekoruję natką pietruszki. Pastę przechowuję w lodówce.