Sposób przygotowania:
Pasta z serka topionego z czosnkiem
Ząbki czosnku obieram z osłonek, drobniutko siekam albo przeciskam przez wyciskacz do czosnku.
Do miseczki przekładam majonez i gęstą śmietanę 18%.
Topiony serek rozgniatam dokładnie widelcem (aby lepiej było go rozcierać należy go wyjąć dużo wcześniej z lodówki) - można także zmikosować blenderem. Rozgnieciony serek przekładam do majonezu ze śmietaną, mieszam. Doprawiam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Pastę podaję do pieczywa. Dekoruję natką pietruszki. Pastę przechowuję w lodówce.
Do miseczki przekładam majonez i gęstą śmietanę 18%.
Topiony serek rozgniatam dokładnie widelcem (aby lepiej było go rozcierać należy go wyjąć dużo wcześniej z lodówki) - można także zmikosować blenderem. Rozgnieciony serek przekładam do majonezu ze śmietaną, mieszam. Doprawiam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Pastę podaję do pieczywa. Dekoruję natką pietruszki. Pastę przechowuję w lodówce.