Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu pasta. Dobry pomysł na smaczne śniadanie, gdy lodówka świeci pustkami :)

Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami
Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę lub ewentualnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy.

Oliwki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez.

Przyprawiamy pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Przed podaniem wstawiamy do lodówki. 
Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami
Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę lub ewentualnie ścieramy na tarce jarzynowej.
Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami
Oliwki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez.
Pasta z tuńczyka z ogórkiem i oliwkami
A tak pasta prezentuje się na kanapkach.