madzik925

madzik925

Kucharz
[Przepisów: 5]

Pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i bardzo aromatyczna pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami. Jest ona doskonałym dodatkiem do pieczywa.

Pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami

Składniki:

Pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami

 

  • 150 g twarogu chudego
  • 130 g tuńczyka z wody
  • pół cebuli
  • pół papryki
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami
Twaróg rozdrobnić na jak najmniejsze części - najlepszym sposobem na to będzie rozdrobnienie łyżką bądź po prostu mikserem. Tuńczyka odsączyć, połączyć z twarogiem. Cebulę oraz paprykę drobno posiekać, połączyć wszystkie składniki. Pastę można podawać z świeżo upieczonym chlebem i świeżymi warzywami np. pomidorkami koktajlowymi, zieloną sałatą, świeżym ogórkiem.