LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Pasta z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super do torciku kanapkowego

Pasta z wątróbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wątróbki

 

  • wątróbka drobiowa 20 dag
  • smalec do smażenia 1-2 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • cebula ¼
  • jaja 2
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki
Wątróbkę drobiową –umytą i osuszoną - posypać mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po wystudzeniu rozdrobnić widelcem. Cebulkę drobno pokroić w kostkę, dodać do wątróbki. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w drobną kostkę i połączyć z masą wątrobianą. Natkę pietruszki poszatkować i dodać do masy z wątróbki, wymieszać. Wszystko doprawić solą i pieprzem, do smaku. Na koniec dodać majonez. Dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.
Pasta z wątróbki
Dodanie poszatkowanej cebuli do rozdrobnionej wątróbki.
Pasta z wątróbki
Dodanie jaj ugotowanych na twardo do masy wątróbkowej.
Pasta z wątróbki
Dodanie poszatkowanej natki pietruszki do masy z wątróbki.
Pasta z wątróbki
Dodanie majonezu do masy z wątróbki drobiowej.